HeyBeCool
"Harry Potter" Dizisinin Yeni Severus Snape'i Ölüm Tehditleri Alıyor: Paapa Essiedu Sessizliğini Bozdu - Baskı Önizleme

+- HeyBeCool (https://heybecool.net)
+-- Forum: Haberler (https://heybecool.net/forumdisplay.php?fid=35)
+--- Forum: Sinema ve Dizi Haberleri (https://heybecool.net/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Konu Başlığı: "Harry Potter" Dizisinin Yeni Severus Snape'i Ölüm Tehditleri Alıyor: Paapa Essiedu Sessizliğini Bozdu (/showthread.php?tid=413)

"Harry Potter" Dizisinin Yeni Severus Snape'i Ölüm Tehditleri Alıyor: Paapa Essiedu Sessizliğini Bozdu - NABIZ - 03-23-2026

[Resim: 34421b2294466c0e2c865f7a095a345a.png]

HBO Max’in merakla beklenen yeni "Harry Potter" dizisinde efsanevi Severus Snape karakterine hayat vereceği açıklananPaapa Essiedu, kadro duyurusunun ardından maruz kaldığı korkunç saldırıları gün yüzüne çıkardı. Daha önceAlan Rickmantarafından unutulmaz bir şekilde canlandırılan bu rolü üstlenen Essiedu, Londra merkezli The Sunday Times gazetesine verdiği röportajda, casting kararının ardından sosyal medya üzerinden açıkça ölüm tehditleri aldığını belirtti. "Bana işi bırakmamı, aksi takdirde beni öldüreceklerini söylüyorlar." diyen aktör, bu durumun sadece sanal bir zorbalık olmadığını, doğrudan can güvenliğini hedef alan ırkçı bir nefret söylemine dönüştüğünü ifade etti.

Instagram üzerinden evine gelip kendisini öldüreceğini söyleyen kişilerin olduğunu belirten Essiedu, bir büyücüyü canlandırırken bu denli ağır duygusal baskılar altında kalmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ancak yıldız oyuncu, bu karanlık atmosferin kendisini yıldırmak yerine daha da kamçıladığını söylüyor. "Bu tacizler beni besliyor." diyen aktör, motivasyon kaynağının kendi çocukluğu olduğunu belirtti. Küçükken Hogwarts dünyasında kendisi gibi birini görmeyi hayal ettiğini ve şimdiki neslin bu temsiliyete sahip olmasının, ölüm tehditlerinden çok daha önemli olduğunu dile getirdi. "Çocukken nasıl hissettiğimi düşünüyorum. Kendimi Hogwarts'ta süpürgeyle uçarken hayal ederdim ve benim gibi bir çocuğun kendisini o dünyada temsil edilmiş olarak görebilmesi fikri? Bu, gerçekten gurur duyacağım bir iş yapmaktansa ölmemi tercih edecek birinin sözlerinden korkmamam için bir motivasyon kaynağı."

"Black Mirror" ve "I May Destroy You" gibi başarılı yapımlarla tanınan Essiedu, orijinal filmleri hiç izlemediğini ancakJ.K. Rowling’in kitaplarının sadık bir okuru olduğunu da sözlerine ekledi. “Çocukken çok okuyan biriydim.” dedi. “Annem tatillerde bakıcı tutmaya para ayıramazdı, bu yüzden beni kütüphaneye götürürdü. 'Harry Potter'ı çok severdim. Filmleri hiç izlemedim ama kitaplar, diğer şeyler benim için daha zor olduğunda bir kaçış yoluydu.” On yıllık bir sözleşmeye imza atan aktör, dizi bittiğinde hayatının kökten değişeceğini söylüyor: "Bitirdiğimde 45 yaşında olacağım ve hayatımın büyük ölçüde değişeceğini biliyorum, ama buna teslim olmalıyım."

2027 yılında izleyiciyle buluşacak olan seride başrolleriDominic McLaughlin(Harry),Arabella Stanton(Hermione) veAlastair Stout(Ron) paylaşacak. Essiedu, tüm bu nefret söylemlerine rağmen gurur duyacağı bir iş çıkarmaya kararlı görünüyor.