NABIZ   Dün, 06:20 PM
[Resim: 65fa094f740dcc92b27c35c73a843df4.png]

79 yaşındaki usta yönetmenSteven Spielberg, SXSW Festivali kapsamında panel sunucusu Sean Fennessey ile gerçekleştirdiği söyleşide, 2002 yapımıMinority Reportve 2005 yapımıWar of the Worldsfilmlerinde birlikte çalıştığı 63 yaşındakiTom Cruisehakkındaki anılarını anlattı. Spielberg, Cruise’un profesyonelliğinin ve işine olan bağlılığının set ekibi gelmeden çok önce başladığını vurguladı.

"Sabah 06:30’da Kapıda Belirirdi"

Spielberg, Cruise'un her sabah tüm ekipten önce sete geldiğini belirterek şunları söyledi: "Tom Cruise her sabah ben geldiğimde orada olurdu. Ben set ekibinden önce gelirim. Bu yüzden bazen sabah 06:30'da sette oluyorum. Minority Report ve War of the Worlds filmlerinde, Tom ben ne zaman gelirsem o zaman gelmekte ısrar ederdi, böylece tüm günü planlardık... Ki bu bana gerçekten çok yardımcı oluyordu." Spielberg, bu sürecin son derece iş birlikçi bir atmosfer yarattığını da sözlerine ekledi.

Tom Cruise’un sadece disipliniyle değil, yeteneklerini sürekli genişletme tutkusuyla da bilindiği bir gerçek. Aktör, Mayıs 2025’te PEOPLE dergisine verdiği özel röportajda, piyano çalmaktan dansa, paraşütle atlamadan helikopter pilotluğuna kadar her alanda sürekli eğitim aldığını ifade etmişti. Cruise’un bu azmi, "Mission: Impossible" serisinin yönetmeniChristopher McQuarrietarafından da onaylanıyor; “Tom’u uçakta gördüğünüz her an, kontrol ondadır.” diye anlatmıştı o dönemde McQuarrie. “O, tek başına bir film ekibi gibidir: Kamerayı kullanıyor, oyunculuk yapıyor ve uçağı uçuruyor.”

"Top Gun: Maverick" filmindeki genç rol arkadaşları için özel bir eğitim programı tasarlayacak kadar işine hakim olan Cruise, sektördeki itibarını fazlasıyla hak ediyor. Filmin yönetmeniJoseph Kosinskisetteki durumu şu şekilde anlatmıştı: “Oyuncuları Tom’un bizzat tasarladığı bir eğitim programına tabi tuttuk. Tom lisanslı bir akrobasi pilotu ve ilk Top Gun filmini hiçbir eğitim almadan çekmek zorunda kalmıştı. Bu yüzden oyuncuların da o seviyeye ulaşmak için adım adım ilerlemeleri gerektiğini biliyordu.”

Spielberg'in de belirttiği gibi, Tom Cruise sadece yeteneğiyle değil, disiplini ve çalışkanlığıyla da sinema dünyasının gerçek "jönü" olmaya devam ediyor.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi