NABIZ   Dün, 11:54 AM
[Resim: d4a1bab96da23d4606289daa83780aae.png]

Matt Damondenince akla gelen ilk başarı, genellikleBen Affleckile birlikte kazandığıGood Will Huntingsenaryo Oscar'ı oluyor. Ancak usta oyuncu, oyunculuk kategorisinde üç kez aday gösterilmesine rağmen henüz heykelciğe ulaşamadı. Damon, her ne kadar ödül için film seçmediğini belirtse de, henüz ünlü olmadığı bir dönemde çektiğiCourage Under Fire(Ateş Altında Cesaret) filmindeki performansının görmezden gelinmesine içerliyor.

"Kendi Başıma Kilo Vermek En Büyük Zorluktu"

Damon, filmdeki eroin bağımlısı gazi Andrew Ilario karakterine bürünmek için 20 kilodan fazla vermişti. Ünlü aktör, bu süreci ve adaylık beklentisini şu sözlerle ifade ediyor: "Aslında, Courage Under Fire'daki performansımın en azından bir Oscar adaylığını hak ettiğini düşünüyorum, ama filmleri bir adaylık almak ya da ödül kazanmak için yapmazsınız. Onları sezgilerinize dayanarak yaparsınız. Senaryo iyi mi? Ekranda iyi işleyeceğini düşünüyor musunuz?"

Fiziksel dönüşümün kendisini ne kadar zorladığını bir Reddit soru-cevap seansında detaylandıran Damon, şunları söyledi: "Şimdiye kadar üstlendiğim en zor rol, tüm kiloları kendi başıma vermek zorunda kaldığım Courage Under Fire'dı. Bu, karşılaştığım en büyük fiziksel zorluktu. Şu an yaklaşık 86 kiloyum ve o filmde 59 kiloydum, bu benim için doğal olmayan bir ağırlık ve kendimi iyi hissettirmiyor, 25 yaşındayken bile hissettirmedi. Bunu başarmak için günde yaklaşık 21 kilometre koşmak zorundaydım ki bu en zor kısım bile değildi. Zor kısım diyetti: Sadece tavuk göğsü yiyordum. Şefim falan yoktu, tarifleri kendim uyduruyor ve elimden gelen en iyi şekilde uyguluyordum. İnanılmaz bir meydan okumaydı."

Damon'ınEdward Zwickimzalı bu filmdeki performansı, sadece dış görünüşündeki radikal değişimle değil, karakterin ruhsal çöküşünü yansıtan içsel teslimiyetiyle de takdir toplamıştı. Yakın zamanda vizyona girecek olanThe Odysseyfilmi için de benzer riskler aldığı konuşulan aktör, otantik bir oyunculuk sergilemek adına konfor alanından çıkmaya her zaman hazır olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi