Hollywood’un son yıllardaki en çok konuşulan yıldızıTimothée Chalamet, kariyerine hem oyuncu hem de yapımcı olarak dev bir proje daha ekliyor. Warner Bros. Pictures, usta yazar Richard Powers’ın New York Times çok satanlar listesinde yer alan ve Booker Ödülü’ne aday gösterilen son romanı "Playground"un film haklarını satın aldığını duyurdu.Brad Pitt’in yapım şirketi Plan B ile ortaklaşa geliştirilecek olan projede, Chalamet’nin başrolde olması bekleniyor. Yapay zeka, aşk ve dostluk temalarını merkeze alan bu epik hikaye, Silicon Valley’in teknoloji patlamasından Polinezya’nın ücra adalarına uzanan geniş bir anlatı sunuyor.
Haber, Warner Bros. için oldukça güçlü bir dönemeçte geldi. Stüdyo, "One Battle After Another" ve "Sinners" ile kazandığı Oscar zaferlerinin ardından, yıl sonunda yine Chalamet’nin başrolünde olduğu "Dune: Part Three" ile gişeyi domine etmeye hazırlanıyor. Chalamet ise "Marty Supreme" veBob Dylanbiyografisi "A Complete Unknown" ile üst üste aldığı "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar adaylıklarıyla kariyerinin zirvesinde bulunuyor. "Playground", Todd Keane ve Illinois Üniversitesi'nden iki yakın arkadaşının hayatını takip ederken; teknolojinin insan ilişkileri üzerindeki dönüştürücü etkisini ve yapay zekanın baş döndürücü yükselişini Richard Powers’ın edebi derinliğiyle harmanlıyor.
Projenin yapım tarafında başarıya doymayan isimler var. Plan B, sekiz Emmy ödüllü "Adolescence" dizisi ve Brad Pitt’li "F1" filmiyle kazandığı prestiji bu projeye taşıyor. Richard Powers ise yaşayan yazarlar arasında en çok Booker adaylığına sahip isim olarak, "The Overstory" ile kazandığı Pulitzer’in ardından "Playground" ile sinema dünyasında da büyük bir iz bırakmaya kararlı görünüyor. Henüz geliştirme aşamasında olan film, Chalamet’nin sadece bir jön değil, aynı zamanda sektöre yön veren bir yapımcı olarak konumunu perçinleyecek gibi duruyor.