Kamuoyunda geniş yankı uyandıran yasaklı madde operasyonunda flaş gelişmeler yaşanıyor. Toplam 16 şüpheliyi kapsayan soruşturma kapsamında düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, aralarında eski kulüp başkanları Fikret Orman ve Burak Elmas ile iş insanları Hakan ve Kerim Sabancı, mankenler Didem Soydan ve Güzide Duran gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Operasyonun odağındaki bir diğer isim ise Hande Erçel. Ancak Erçel'in yaklaşık bir aydır eğitim amacıyla İngiltere'de olduğu belirlendi.
Havalimanında Gözaltına Alınacak
Hakkında verilen gözaltı kararı uygulanamayan Erçel için savcılık makamınca yakalama kararı çıkarıldı. YapımcıOnur Güvenatamile birlikte Londra’da olduğu öğrenilen oyuncunun, haberlerin ardından vakit kaybetmeden Türkiye’ye dönüş için uçağa bindiği aktarıldı. TV100’ün paylaştığı bilgilere göre Erçel, İstanbul Havalimanı’na ayak basar basmaz polis ekipleri tarafından karşılanarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürülecek.
Hande Erçel’den Kamuoyuna İlk Mesaj
Hakkındaki iddiaların ardından sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yayınlayan Hande Erçel, durumu basından öğrendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Eğitimim nedeniyle yaklaşık bir aydır yurt dışındayım. Dün gece, sizler gibi ben de basında yer alan haber üzerine öğrendiğim konunun aydınlatılması için ülkeme dönerek, gerekli açıklamaları yapacak ve ifademi vereceğim. Ülkesini seven, devletine ve Türk adaletine güvenen biriyim. Durumun en kısa sürede açıklığa kavuşacağına inanıyorum."
Soruşturmanın kapsamının genişleyebileceği belirtilirken, gözaltındaki isimlerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.