İçeriğe atla
  • Kategoriler
  • Güncel
  • Etiketler
  • Popüler
  • Kullanıcılar
  • Gruplar
Deriler
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Varsayılan (Arayüz Yok)
  • Arayüz Yok
Daralt
Marka Logo
  1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji & Donanım Haberleri
  3. Oyun Dünyasından Haberler
  4. PlayStation 6 Fiyat Şoku: 750 Dolarlık Üretim Maliyeti Açıklandı

PlayStation 6 Fiyat Şoku: 750 Dolarlık Üretim Maliyeti Açıklandı

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Oyun Dünyasından Haberler
oyunoyun-haberleri
1 İleti 1 Yayımlayıcılar 0 Bakış
  • En eskiden en yeniye
  • En yeniden en eskiye
  • En çok oylanan
Cevap
  • Yeni başlık oluşturarak cevapla
Cevaplamak için giriş yapın
Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
  • Ajan47undefined Çevrimdışı
    Ajan47undefined Çevrimdışı
    Ajan47
    yazdı Son düzenleyen:

PlayStation 6 Fiyat Şoku: 750 Dolarlık Üretim Maliyeti Açıklandı

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 6 için sızdırılan veriler, oyun dünyasında büyük tartışmalara neden oldu. Donanım maliyetlerinin 750-760 dolar civarında olacağı belirtilen PS6, nihai satış fiyatıyla tarihin en pahalı ana akım konsolu olabilir.

Sony’nin PlayStation 6 Ar-Ge Bütçesi Rekor Kırıyor

Teknoloji dünyasının güvenilir kaynakları, Sony’nin yeni konsolu için ayırdığı bütçenin önceki hiçbir nesille kıyaslanamayacak seviyelere ulaştığını ortaya koydular. Donanım sızıntılarıyla bilinen KeplerL2 gibi kaynaklar, birim başına üretim maliyetinin yaklaşık 750-760 dolar olacağını tahmin ediyor. Bu, PlayStation 5’in çıkış dönemindeki maliyetlerin önemli ölçüde üzerinde.

Fiyatlandırma Sorusu

Sony’nin bu yüksek üretim maliyetini nasıl karşılayacağı büyük bir merak konusu. Şirket eğer geleneksel “zararına satış” yöntemini tercih ederse, konsol yaklaşık 699 dolar fiyatla raflara çıkabilir. Ancak maliyeti doğrudan tüketiciye yansıtmayı seçerse, fiyat 999 dolara kadar tırmanabilir ve tarihin en pahalı ana akım konsolu unvanı PS6’ya geçebilir.

AMD ile Milyar Dolarlık Ortaklık

Bütçenin aslan payı, donanım ortağı AMD ile yapılan geliştirme anlaşmasına gidiyor. PS6’nın “Robin” kod adıyla anılan özel APU (Hızlandırılmış İşlem Birimi) ünitesi, AMD ile milyarlarca dolarlık bir Ar-Ge sürecinden geçiyor. Bu yonga seti, TSMC’nin ileri teknoloji olan 2nm (N2) üretim prosesiyle üretilecek.

Teknolojik Atlayış: Zen 2’den Zen 6’ya

PS6’nın İşlemci Mimarisi: PlayStation 5’teki Zen 2 mimarisinden doğrudan Zen 6 mimarisine geçiş planlanıyor. Bu devasa adım, işlemci performans darboğazını çözecek.

Grafik Performansında 3 Kat Artış: RDNA 5 mimarisine dayalı GPU, PlayStation 5’e kıyasla 3 kat daha fazla rasterization performansı sunacak ve 34-40 TFLOPS işlem gücüne ulaşacak.

ışın İzleme Devrimi: Yeni “Neural Arrays” birimleri sayesinde ray tracing performansı PS5’ten 5 ila 10 kat daha güçlü olacak. Bu, RTX 5080/5090 seviyesinde grafik kalitesi demek.

Bellek Maliyeti Lansmanı Etkileyebilir

Sony’nin bütçe planlamasındaki en büyük zorluk, küresel RAM fiyat dalgalanmaları. PS6’da kullanılacak GDDR7 bellekler saniyede 640 GB bant genişliği sunacak olsa da, üretim maliyetlerini ciddi şekilde artırıyor. Bazı raporlara göre, Sony bellek maliyetleri nedeniyle lansman tarihini 2027 sonuna veya 2028 başına ertelemeyi düşünüyor.

Konsollar Lüks Ürün Kategorisine Doğru mu?

Sony’nin PlayStation 6’ya yaptığı devasa yatırım, oyun konsollarını “erişilebilir teknoloji” kategorisinden “lüks tüketim” segmentine taşıyabilir. Şirket, bir taraftan bulut oyun servisleriyle donanım bağımsız bir ekosistem kurmaya çalışırken, diğer taraftan fiziksel konsolunu dünyanın en güçlü eğlence sistemi haline getirmeye milyarlarca dolar yatırıyor.

Özetle

PlayStation 6, sadece görsel ve performans açısından değil, fiyat ve teknolojik yatırım tarafından da tüm rekorları kıracak gibi görünüyor. Üretim maliyetinin 750 doları aşması, nihai satış fiyatının da yüksek olacağına işaret ediyor. Oyuncular açısından bu, konsol seçimi yapabilmek için daha derin cebine sahip olmanın gerekli olabileceği anlamına geliyor.

1 Cevap Son cevap
    0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Kayıt Ol Giriş
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan

• Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

• İlk ileti
      Son ileti